Новият душ гел на SANTE „Лимон и папая" получи отличието „Много добър" на OEKOTEST

Новият душ гел на SANTE „Лимон и папая" получи отличието „Много добър" на OEKOTEST в броя през август 2013. И ето защо.

 

Био ли не, всички душ гелове съдържат повърхностно активни вещества (ПАВ). Те имат свойството да свързват маслата и водата в душ гела, а също и върши основната работа – измива и чисти.

Има обаче съществена разлика между ПАВ в конвенционалната и в био козметиката. В конвенционалната те се получават от нефт и не са биоразградими. Освен това не дават възможност на кожата да диша. Популярно синтетично ПАВ е полиетиленгликол.

В биокозметиката се използват растителни ПАВ на основата на захариди или кокос. Друга съществена разлика между конвенционалните и био душ геловете е ароматът. Естествените аромати не са така трайни, както синтетитичните. Но пък не съдържат опасни съединения като диетилфталат, които могат да правят аромата траен, но водят и до опасни последици като алергии и ракови заболявания.

Новият душ гел на SANTE „Лимон и папая" не съдържа освен изброените по-горе опасни химикали, също и мускусни съединения като формалдехид и други вещества, които водят до различни болести.

„Лимон и папая" е с два биосертификата Natrue и BDIH, без глутен и веган. Душ гелът е с био лимон, узрял на слънце. Лятото вече си отива, но душ геловете макар и най-обилно използвани през топлите дни, остават с нас и през другите сезони. С „Лимон и папая" на SANTE под душа винаги можете да пеете с удоволствие „Summertime" на Гершуин или поне малко да се върнете на морето през лятото.

Сподели с приятели

Добави коментар

Защитен код
Обнови

NemusVita 2011, Всички права запазени! Официален дистрибутор на продуктите на Logona, Sante, AlmaWin, Fitnes, Aries и NeoBio за България е Армина ООД.
Всички снимки, графики и описания са със запазени авторски права и принадлежат на производителите.
Уеб дизайн и поддръжка: Кая Продукшънс ЕООД, София

natrue-logo  bdih_usa  bio_certificate   bottomlogo